Karfiol puding
- Frissítve: 2025-01-15
Karfiolpuding, Hozzávalók:
50 dkg karfiol,
4 tojás,
1 zsemle,
2 dl tejföl,
10 dkg vaj,
zsemlemorzsa,
só,
tej.
Karfiolpuding elkészítése :
A karfiolt rózsáira
szedve sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A zsemlét tejben megáztatjuk, kinyomjuk,
és 5 dkg vajjal elkeverjük, azután hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, 1 dl tejfölt,
majd a tojások keményre vert habját. Mindezt összekeverjük, majd beletesszük a
karfiolt és egy kis sót. Egy pudingformát vagy tepsit kikenünk vajjal, meghintjük
zsemlemorzsával, beleöntjük a masszát, és 45 percig gőzben főzzük.
Tálaláskor
leöntjük a maradék tejföllel és egy kevés olvasztott vajjal.
<<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek
Karfiolpuding