Kedvenc szelet

  • 2019-08-22

Kedvenc szelet, Hozzávalók:

40 dkg liszt,
12 dkg zsír,
12 dkg cukor,
1 tojás,
egy fél sütőpor;
krém:
20 dkg vaj,
25 dkg cukor,
5 dl tej,
2 kanál cukor,
4 evőkanál liszt,
kakaó,
rum.
Kedvenc szelet elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, összegyúrjuk a zsírral, a cukorral és a tojással. Annyi tejföllel állítjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
A masszából három lapot sütünk (kis gáztepsi nagyságú lapokat). Mikor a tésztalapok megsültek és kihűltek, krémet töltünk közéjük, a tészta tetejét pedig bevonjuk csokoládémázzal.
Krém:
a vajat a porcukorral habosra keverjük. A tejből a cukorral és a liszttel sűrű krémet főzünk, majd hideg víz fölött kihűlésig keverjük. Kihűlés után összekeverjük a vajas krémmel.
A jól kikevert krémet két egyenlő részre osztjuk, egyik felébe kakaót, a másikba pedig rumot vagy vaníliát teszünk.

Kedvenc szelet