Kelbimbó krémmártással, sült virslivel
- Frissítve: 2025-01-15 Zöldséges ételek
KELBIMBÓ KRÉMMÁRTÁSSAL, SÜLT VIRSLIVEL, Hozzávalók:
50 dkg mirelit kelbimbó,
50 dkg burgonya,
3
tojás,
2 dl tejföl,
5 dkg reszelt sajt,
5 dkg vaj,
5 dkg zsemlemorzsa,
só, köménymag,
1 kanál liszt,
5 dkg füstölt szalonna,
50 dkg virsli.
Kelbimbó krémmártással, sült virslivel elkészítése :
A kelbimbót enyhén sós, köménymagos vízben (vagy gőzben) puhára főzzük.
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, kivajazott tűzálló
tálba rakjuk gyengén sózva.
Erre a főtt burgonyaalapra halmozzuk a megpuhult
kelbimbót.
A tojássárgákat elkeverjük egy kanál liszttel, a tejföllel, a reszelt
sajttal, gyengén megsózzuk, hozzáadjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot, és
az egészet a kelbimbóra öntjük.
Megszórjuk vajban pirított zsemlemorzsával,
és a sütőben szép pirosra, illetve rózsaszínűre sütjük.
Ugyanabban az edényben
tálaljuk.
A virsliket csavarmenetszerűen bevágjuk, és a vágásba egy-egy spárga
vékonyságúra vágott szalonnacsíkot tekerünk.
A szalonnacsík végét fogpiszkálóval
rögzítjük.
Forró sütőben vagy serpenyőben addig sütjük, míg a szalonnacsík
meg nem pirult. Feltétnek adjuk a kelbimbóhoz.
<<< Zöldséges étel receptek Zöldséges ételek
További receptek