Kelkáposzta sajtmártással - Káposztás ételek
- Frissítve: 2023-09-02 Zöldséges ételek
Kelkáposzta sajtmártással , Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta,
3 dkg vaj,
3 dkg liszt,
6 dl tej,
10 dkg sajt.
Kelkáposzta sajtmártással elkészítése :
A kelkáposztát megtisztítva cikkekre vágjuk.
A torzsáját is kivágjuk óvatosan, hogy a levelek együt maradjanak. Sós vízben puhára főzzük, majd szitán lecsöpögtetjük.
A vajból, a lisztből, 4 dkg reszelt sajtból és a tejből mártást készítünk, megsózzuk és borsozzuk.
Amikor a mártás felfőtt, 1 csészényit elveszünk belőle, a többibe beletesszük a keldarabokat.
Egy kicsit átfőzzük, nem kell sokáig, mert különben a kelkáposzta egészen felissza a mártást.
Tálra téve ráöntjük a félretett mártást, majd a maradék reszelt sajtot a tetejére hintve tálaljuk.
Kelkáposzta sajtmártással