Kelkáposzta göngyöleg lengyelesen - Káposztás ételek
- Frissítve: 2025-01-15 Zöldséges ételek
Kelkáposzta göngyöleg lengyelesen , Hozzávalók:
25 dkg főtt vagy sült hús,
5 dkg füstölt szalonna,
1/2 dl tejföl,
1 kanál zsemlemorzsa,
2 tojás,
7 szép fehér kellevél,
só,
petrezselyem,
törött bors,
5
dkg sajt.
Kelkáposztagöngyöleg lengyelesen elkészítése :
A húst megdaráljuk a szalonnával együtt, hozzákeverjük a fűszereket, a finomra vágott petrezselymet, a tojások sárgáját és habját.
A kelleveleket leforrázzuk, és egy szalvétára kirakjuk, a tölteléket rákenjük és felcsavarjuk.
A két végét bekötjük, és forrásban levő vízbe helyezve 50 percig főzzük. Hosszúkás tálra tálalva meghintjük reszelt sajttal.
Kelkáposztagöngyöleg lengyelesen