Kelkáposztás pulykamell

KELKÁPOSZTÁS PULYKAMELL, Hozzávalók:

1,5 kg pulykamell,
10 dkg füstölt szalonna,
1 dl olaj,
1 kg kelkáposzta,
só, borsikafű,
2 dl tejföl.

Kelkáposztás pulykamell elkészítése :

A pulykamellet füstöltszalonna-csíkokkal sűrűn megtűzdeljük, megsózzuk, és megforgatjuk 1 dl forró olajban.

Egy kevés vizet ráöntve félig megpároljuk.
Ha kihűlt, kiemeljük és kicsontozzuk.

A kelkáposztát leveleire szedjük, torzsáját, vastagabb ereit kivágjuk, és a leveleket sós vízben megfőzzük.

A pároló lébe teszünk egy mokkáskanál borsikafüvet is.
Mély tűzálló tálat megolajozunk, kibéleljük a kellevelekkel, lerakunk egy sor kisebb szeletekre vágott pulykamellet, erre újra kellevelet s ismét húst teszünk, majd végül betakarjuk a kellevelekkel.

A pecsenye levét elkeverjük a tejföllel, és ráöntjük.

Sütőben kb. 50 percig kell sütni.

<<< kacsa, liba pulyka receptek

libasültek, kacsasültek, kacsás ételek, pulyka receptek, kelkáposztás pulykamell

Kelkáposztás pulykamell