Kelpüré leves
- 2019-12-11
Kelpüréleves, Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta,
1 l csontlé,
tárkony,
csombor,
1 csomó kapor vagy petrezselyem,
zsír és liszt a rántáshoz,
2 tojássárgája,
1 dl tejföl.
Kelpüréleves elkészítése:
A levelekre szedett kelt gondosan megmossuk. Csak a kemény sárga közepe
maradjon egybe. Csont- vagy zöldséglében puhára főzzük, tárkonnyal és
csomborral fűszerezzük.
Ha a kel puha, a leveleket kétszer megdaráljuk, a közepét négyfelé vágjuk.
Híg, világos rántást készítünk finomra vágott kaporral vagy petrezselyemmel,
és föleresztjük a főzőlével. Hozzáadjuk a darált kelpürét és a középrészt
is.
A levesestálba tojássárgájával elhabart tejfölt öntünk, és ráforrázzuk
a levest.
Kelpüréleves