Kelt csöröge barackízzel
- Frissítve: 2023-09-02
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
4 tojássárgája,
5 dkg vaj,
5 dkg cukor,
1 dkg élesztő,
1 dl tejföl,
1 kanál
rum,
egy csipet só,
zsír,
10 dkg vaníliás cukor.Kelt csöröge
barackízzel elkészítése:
Az élesztőt a tejben feloldjuk, a lisztet
a vajjal öszszemorzsoljuk, és a többi anyaggal együtt tésztává gyúrjuk.
Erősen
kidolgozzuk, és fél órát pihentetjük.
Vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel
keskeny téglalapokra vágjuk fel.
A lapok közepén két vágást csinálunk, ebbe
forgatjuk a két csücskét.
Forró bő zsírban, fedő alatt, mindkét oldalát pirosra
sütjük.
Szűrőkanállal selyempapírral bélelt tepsibe szedjük. Még melegen vaníliás
cukorba hempergetjük.
Rummal ízesített hígított baracklekvárt adunk hozzá.
Érdemes kipróbálni
Amerikai
töltött tojás
Dán karfiolleves