Képviselőfánk
- Frissítve: 2023-09-02
KÉPVISELŐFÁNK, Hozzávalók:
12 dkg víz,
3 dkg vaj,
11 dkg liszt,
3
egész tojás;
krém:
3 tojás,
8 dkg cukor,
3 dl tej,
3 dkg
liszt,
vanília, rum.
Képviselőfánk elkészítése:
A vizet a vajjal felforraljuk, a lisztet beleengedjük, így főzzük 5 percig, ügyeljünk arra, hogy az edény aljához ne ragadjon.
A tűzről levéve addig keverjük, míg teljesen ki nem hűlt, s utána egyenként adjuk hozzá a tojásokat s egy csipetnyi sót.
A kidolgozás ideje kb. fél óra.
Kikent tepsire kanállal halmocskákat rakunk, és előmelegített sütőben, kis lángon megsütjük.
Vaníliakrém: a tojássárgákat, a cukrot, a tejet, a lisztet, 1 rúd vaníliát gőz fölött sűrű krémmé főzzük, s ha jó sűrű, a 3 tojás felvert habját is még a tűzön belekeverjük, majd levéve rummal ízesítjük.
A megsült fánkokat kifúrjuk, és megtöltjük a krémmel.