Kókusz torta

  • Frissítve: 2023-09-02  

Kókusztorta hozzávalók:
5 tojás,
10 dkg porcukor,
10 dkg liszt,
10 dkg kókuszreszelék,
citromhéj;
kókusztorta krém:
2 dl tej,
1 evőkanál liszt,
10 dkg porcukor,
10 dkg vaj,
2 evőkanál lekvár,
5 dkg kókuszreszelék.

Kókusztorta elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot és 5 evőkanál vizet.
Majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és tovább verjük a habverővel.
A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, belereszeljük egy fél citrom héját, majd könnyedén a habba forgatjuk.
Vajazott, lisztezett tortaformában sütjük, lassú tűznél.
Csak ha kihűlt, borítjuk ki a formából, lapjában kettévágjuk és megtöltjük.
Krém: a tejben a lisztet sűrűre főzzük.
Levéve a tűzről beletesszük a porcukrot, a vajat, a savanykás lekvárt és a kókuszreszeléket, amit előzőleg mákdarálón megdaráltunk.
Addig keverjük, míg sima, sűrű masszát nem kapunk.
A torta tetejét is megkenjük, és meghintjük kókuszreszelékkel.

<<< torták,