Kolbász leves
- Frissítve: 2023-09-02 Levesek, Krémleves receptek
Kolbászleves, Hozzávalók:
15 dkg füstölt kolbász,
60 dkg csont,
3 dkg liszt,
2 dl tejföl,
30 dkg vegyes zöldség,
5 dkg karalábé,
5 dkg zeller,
1 csomó zöldpetrezselyem,
1/2 dl olaj,
só,
törött bors.
Kolbász leves elkészítése:
A csontot megmossuk, és feltesszük főni. Közben egy kevés olajban megpirítjuk
az apróra vágott zöldségféléket, és 1 l csontlevet szűrünk rájuk. Sózzuk, borsozzuk.
Ha megpuhult, világos rántást készítünk, megszórjuk petrezselyemmel,
és berántjuk. Beletesszük a vékonyan felszeletelt kolbászt, a tejfölt, és felforraljuk.
Forrón tálaljuk.