Kolozsvári rakott kacsa
- Frissítve: 2023-09-02
KOLOZSVÁRI
RAKOTT KACSA, Hozzávalók:
1 nagyobb kacsa,
1 gerezd
fokhagyma,
20 dkg füstölt szalonna,
1
kg savanyú káposzta,
só.
Kolozsvári
rakott kacsa elkészítése :
A kacsát kívülről besózzuk, és egy kevés
vízzel, a fokhagymával félpuhára pároljuk.
Hosszúkás tűzálló tálat kibélelünk
nagyon vékonyra szeletelt szalonnával, beleterítjük a jól kinyomkodott káposztát,
erre helyezzük a kacsát, majd azt is beterítjük szalonnaszeletekkel.
A kacsa
főzőlevét egy kis liszttel besűrítjük, és megöntözzük vele a rakott kacsát.
A
sütőben először puhára pároljuk, majd felső lángon pirosra sütjük.
<<< kacsa, liba pulyka receptek
libasültek, kacsasültek, kacsás ételek, pulyka receptek, kolozsvári rakott kacsaKolozsvári rakott kacsa