Kolozsvári sertésborda
- 2023-09-03
Kolozsvári sertésborda, Hozzávalók:
8 szelet karaj,
2 fej vöröshagyma,
1 kanál pirospaprika,
egy kevés köménymag,
majoránna,
1 dl fehér bor,
50 dkg fejes káposzta,
50 dkg burgonya,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom (vagy lecsó), paprikakrém,
só,
bors (borsikafű, koriander),
1 dl olaj.
Kolozsvári sertésborda készítése :
A hússzeleteket alaposan kiverjük, sózzuk, fűszerezzük, forró olajban hirtelen pirosra sütjük és félretesszük.
A pecsenyezsírban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rászórunk egy kiskanál pirospaprikát és majoránnát.
Rátesszük a paprikát, paradicsomot, a metéltre vágott káposztát, a kockára vágott burgonyát, a bort, és közepes lángon puhára pároljuk.
Tálaláskor erre az alapra rakjuk a kisütött, forró hússzeleteket.