Könnyű halvacsora
- Frissítve: 2023-09-02
Könnyű
halvacsora, Hozzávalók:
50 dkg tonhal,
1 csomó
vegyes zöldség,
80 dkg megtisztított burgonya,
só,
vaj,
citrom,
zöldpetrezselyem.
Könnyű halvacsora elkészítése:
A vegyes zöldséget kuktában
megfőzzük. A megtisztított, kisebb darabokra vágott burgonyát is felteszszük főni,
a halszeleteket azonban csak akkor, mikor a zöldség és a burgonya már majdnem
puha.
A halszeleteket természetesen külön edényben főzzük, gyengén sózott
és citromlével ízesített vízben, kis lángon. Ügyeljünk arra, hogy a halszeletek
ne forrjanak túl gyorsan (3-4 perc a főzési idő).
A vegyes zöldséget leszűrve
elhelyezzük a tál egyik oldalán. Másik oldalára a burgonyát tesszük, és közepére
tálaljuk a halszeleteket. Az egészet megöntözzük olvasztott vajjal; a burgonyát
és a zöldséget megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és vékonyra vágott
citromszeletekkel díszítjük a tálat.
Könnyű halvacsora