Konyakos kacsasült
- Frissítve: 2023-09-02
KONYAKOS KACSASÜLT, Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
5 dkg vaj,
6 dkg császárhús,
1 vöröshagyma,
1 evőkanál liszt,
5 cl konyak,
2 dl vörös bor,
2 dl Húsleves,
zöldpetrezselyem,
1
babérlevél,
kakukkfű, só,
citromlé.
Konyakos kacsasült elkészítése
:
Három dkg vajat, a császárhúst, a vöröshagymát négy részre vágva
a kacsa aprólékával együtt pirítsuk meg.
Hintsük meg a liszttel, öntsük rá
a konyakot, a vörösbort, a húslevest.
Tegyünk hozzá néhány szál zöldpetrezselymet,
1 babérlevelet, egy késhegynyi kakukkfüvet, gyengén sózzuk meg, és negyedrészére
forraljuk be.
A kacsa máját vajban pirítsuk meg, villával törjük össze, és
tegyük a leszűrt kacsaaprólék levébe.
Tegyünk bele egy kevés citromlevet és
később a sülő kacsa levét.
Közben a kacsát tűzálló tálon sütőbe tesszük, vaj
vagy margarindarabokat morzsolunk rá, majd szép pirosra sütjük.
A kacsát feldaraboljuk,
és az ízes mártással tálaljuk.
Konyakos kacsasült