Koppenhágai omlett - Tojás receptek
- 2019-05-02 Tojásos ételek
KOPPENHÁGAI OMLETT, Hozzávalók:
50 dkg burgonya,
10 dkg hagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
8 tojás,
só, bors, kakukkfű, bazsalikom,
pirospaprika,
4 virsli,
4 szelet sonka,
1 paradicsom,
zöldpetrezselyem,
metélőhagyma,
tejszín.
Koppenhágai omlett elkészítése :
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát és a kockára vágott főtt burgonyát, és fűszerezzük.
A tojásokat összekeverjük a tejszínnel és a burgonyával, és négy omlettet sütünk a masszából.
A virsliket egy-egy sonkaszeletbe csavarjuk, és forró zsírban átsütjük.
Fogvájóval az omlettekre szúrjuk.
Paradicsomkarikákkal díszítjük.
Köretnek reszelt sárgarépával elkevert uborkasalátát adjunk.
Koppenhágai omlett