Krémes gyümölcs lepény

  • Frissítve: 2023-09-02  

KRÉMES GYÜMÖLCSLEPÉNY (erdélyi recept), Hozzávalók:
30 dkg liszt,
10 dkg vaj,
1 kanál cukor,
só,
tejföl,
2 dkg élesztő,
1 kg alma vagy cseresznye vagy meggy;
krémhez:
3 tojás,
25 dkg cukor,
2 evőkanál liszt,
2 dl tej,
3 dl tejföl.
Krémes gyümölcslepény elkészítése:
Az élesztőt tejben megfuttatjuk, majd összegyúrjuk az anyagokkal.
Tepsibe téve pihentetjük, majd megszórjuk egy kevés búzadarával, s rátesszük a gyümölcsöt, majd a krémet.
A lisztet elkeverjük a tejföllel és a tejjel, megfőzzük.
A tojássárgákat a cukorral jól kikeverjük, hozzávegyítjük a lisztes maszszához a tojások kemény habjával együtt, a gyümölcsre öntjük, és szép világosra sütjük. krémes gyümölcslepény,

Krémes gyümölcslepény