Különleges nyúlpecsenye - Vadhús receptek
- Frissítve: 2023-09-02
Vad receptek
KÜLÖNLEGES NYÚLPECSENYE, Hozzávalók:
1,2 kg nyúlgerinc
(vagy -comb),
1 dl olaj,
30 dkg szőlőszem,
10 dkg füstölt szalonna,
1 evőkanál liszt,
3 dl bor,
5 dkg vaj,
5 cl konyak,
2
dl tejföl,
1 dl tejszín,
só, bors,
1 gerezd fokhagyma,
3 szem
borókabogyó,
2 szem szegfűbors,
1 babérlevél,
kakukkfű,
1 csomó zöldpetrezselyem,
vöröshagyma
Különleges nyúlpecsenye elkészítése
A
megmosott húst zománc-, illetve porcelán tálba helyezzük, megborsozzuk, és rátesszük
a következő anyagokat :
1 kis fej apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát,
1 gerezd zúzott fokhagymát, 2 szem szegfűborsot, néhány szem borókát megőrölve,
1 babérlevelet, egy kevés kakukkfüvet, egy csomó zöldpetrezselymet, 15 dkg szőlőszemet
szétmorzsolva, 2 dl bort.
Ebben a pácban egy napig hagyjuk állni hűvös helyen vagy hűtőszekrényben.
Többször megforgatjuk.
Mielőtt elkészítjük, szalonnával
megtűzdeljük, megsózzuk, borsozzuk, és forró zsírban, serpenyőben rózsaszínűre
elősütjük.
Ha jó színes, sütőben, közepes hőfokon 15 percig sütjük.
A
páclevet leszűrjük, felére besűrítjük, hozzáadjuk a lisztet, és 1 dl borral, habverővel
simára keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, ugyancsak jól elkeverjük, és lefedve egy
kis ideig még főzzük.
A húst csontjáról lefejtjük, fölszeleteljük, és formájára
visszahelyezzük.
Tűzálló tálra rakjuk, teszünk mellé 15 dkg szőlőszemet, és
langyos konyakkal leöntve meggyújtjuk.
A mártásba beletesszük a tejszínt,
felforraljuk és átszűrjük.
Beletesszük a vajat, habverővel simára keverjük,
és a húsra, valamint a szőlőszemekre öntjük.
Rövid időre forró sütőbe tesszük.
Burgonyaropogóst vagy sült burgonyagombócot tálalunk hozzá.