Lencsés csirke
- Frissítve: 2023-09-02
LENCSÉS CSIRKE, Hozzávalók:
2 kisebb csirke
vagy 1 nagyobb tyúk,
füstölt szalonna,
zsír,
1 sárgarépa,
1 vöröshagyma,
1 pohár fehér bor,
15 dkg lencse.
Lencsés csirke elkészítése :
A csirkét megtisztítjuk, és a mellét füstölt szalonnával megtűzdeljük.
Megforrósítunk egy evőkanál zsírt, megforgatjuk benne a csirkét,
mellédobunk egy karikára vágott sárgarépát és egy felkarikázott vöröshagymát,
majd egy pohár fehér borral leöntve, fedő alatt, puhára pároljuk.
(Csak akkor sózzuk, ha a szalonna nem túl sós.)
Közben egy másik edényben, sós vízben,
puhára főzzük a lencsét.
A megpuhult csirkét kiemeljük, levébe keverjük a
megfőtt, majdnem lé nélküli lencsét, jól összekeverjük, és a tetejére visszaültetve
a csirkéket, a sütőben megpirítjuk.
Előző nap is elkészíthető, csak át kell
sütni étkezés előtt.
<<< szárnyas ételek
Lencsés csirke