Lengyel "bitok" recept
- Frissítve: 2023-09-02
Rizses és tészás egytálétel receptek, Uborkás ételek
Lengyel "bitok", Hozzávalók:
2 dkg vaj,
2 dkg liszt,
2 dl tej,
1 tojás,
20 dkg főtt
vagy sült hús,
15 dkg gomba,
2 ecetes
uborka,
1 dl tejföl,
só,
bors,
szerecsendió,
morzsa,
olaj.
Lengyel "bitok" készítése :
A lisztből, vajból és a tejből sűrű besamelt főzünk, sóval, törött borssal,
reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Egy kissé kihűtve simára keverünk benne egy
nyers tojást.
A finomra összevágott főtt vagy sült húst a masszába keverjük.
Hosszúkás kroketteket formázunk belőle, zsemlemorzsában megforgatja, bő, forró
olajban ropogósra sütjük.
Közben 2 evőkanál olajon addig pároljuk az apróra
vágott, sózott, borsozott gombát, míg a leve el nem főtt. Hozzáadunk két kisebb
összevágott ecetes uborkát.
A tejföllel néhány percig pároljuk, majd a krokettekre
öntve, rizzsel tálaljuk.
Lengyel "bitok"