Libamájas felfújt
- Frissítve: 2023-09-02
LIBAMÁJAS
FELFÚJT, Hozzávalók:
libamáj,
fehér bor,
vaj,
fűszerek,
tejszínhab,
aszpik.
Libamájas felfújt elkészítése :
A libamájat a szokott módon, vagyis
sózás nélkül pároljuk, közbe-közbe egy kis fehér borral öntözve.
Amikor kihűlt,
szitán áttörjük, és jól összedolgozzuk egy kevés vajjal, sóval és pástétomfűszerrel.
Felvert tejszínhabot és olvasztott aszpikot keverünk bele, hogy olyan sűrű
pép legyen, mint egy puding.
Parféformába öntve a hűtőszekrényben kifagyasztjuk.
Tálaláskor fehér aszpikkal hintjük meg, köréje pedig rózsaszín aszpikot és
madársalátát rakunk dísznek.
(Fagyasztáskor az alsó rácsot vegyük ki a hűtőszekrényből,
és úgy helyezzük be a formát.)
<<< kacsa, liba pulyka receptek
libasültek, kacsasültek, kacsás ételek, pulyka receptek, libamájas felfújtLibamájas felfújt