Linzertorta II.
- Frissítve: 2023-09-02
Linzertorta II., Hozzávalók:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
1 tojás,
10 dkg porcukor,
1 evőkanál rum;
töltelék:
2
tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
2 evőkanál baracklekvár,
citromlé,
4 dkg dió.
linzer torta II. elkészítése:
A lisztből a vajjal, tojással, porcukorral, rummal, linzertésztát készítünk.
A kidolgozott tésztát 4 cipóba osztjuk, és 4 kerek vagy hosszúkás lapot sütünk
belőle.
A tojásfehérjéket a porcukorral és 2 evőkanál baracklekvárral, néhány
csöpp citromlével habosra keverjük. A lapokat ezzel a krémmel töltjük, és ezzel
is vonjuk be a torta tetejét.
Az apróra vágott dióbéllel megszórjuk. Másnap
tálaljuk.
Barna linzer
Diós linzer
Fehér
linzer
Linzer
keksz
Rácsos almás linzer
Rácsos linzer
Linzer torta