Liszaboni ponty
- Frissítve: 2023-09-02
LISSZABONI
PONTY, Hozzávalók:
8 szelet ponty, amur vagy busaszelet,
2 citrom, só,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 tubus majonéz,
1 dl tejföl,
törött bors,
egy kevés cukor,
1 kanál mustár,
1 nagy csomó zöldpetrezselyem,
1 evőkanál vágott kapor,
citromlé,
1 dl olaj.
Liszaboni
ponty elkészítése:
A halszeleteket megsózzuk, 2-3 gerezd fokhagymával
bedörzsöljük, meglocsolgatjuk 1 citrom levével, és 1-2 óráig hideg helyen pácoljuk.
A majonézt összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal, egy kevés porcukorral,
a citromlével, a mustárral, a kaporral, a petrezselyemmel.
A halszeleteket
teflonserpenyőben nagyon kevés olajban kisütjük, tálba rakjuk, meghintjük petrezselyemmel,
majd citromkarikákkal díszítjük, és a hideg mártással tálaljuk.
liszaboni ponty,
Liszaboni ponty