Liszaboni ponty

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halételek

LISSZABONI PONTY, Hozzávalók:
8 szelet ponty, amur vagy busaszelet,
2 citrom, só,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 tubus majonéz,
1 dl tejföl,
törött bors, egy kevés cukor,
1 kanál mustár,
1 nagy csomó zöldpetrezselyem,
1 evőkanál vágott kapor,
citromlé,
1 dl olaj.
Liszaboni ponty elkészítése:
A halszeleteket megsózzuk, 2-3 gerezd fokhagymával bedörzsöljük, meglocsolgatjuk 1 citrom levével, és 1-2 óráig hideg helyen pácoljuk.
A majonézt összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal, egy kevés porcukorral, a citromlével, a mustárral, a kaporral, a petrezselyemmel.
A halszeleteket teflonserpenyőben nagyon kevés olajban kisütjük, tálba rakjuk, meghintjük petrezselyemmel, majd citromkarikákkal díszítjük, és a hideg mártással tálaljuk.
liszaboni ponty,

Liszaboni ponty