Londoni hal szelet recept
- Frissítve: 2023-09-02
Londoni
halszelet, Hozzávalók:
50 dkg tonhal,
3 tojás,
2 dl tejföl,
1 dl tej,
egy diónyi vaj,
1 kiskanál liszt,
néhány szál petrezselyem,
só,
törött bors.
Londoni halszelet elkészítése:
A vajat egy tűzálló tálban felolvasztjuk, ráfektetjük a besózott, törött borssal
meghintett halszeleteket, leöntjük a tej és víz keverékével. Az egészet alufóliával
befedjük, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben keményre főzzük a tojásokat,
összevagdaljuk, és simára keverjük a tejföllel és a liszttel. A hal levével fölengedjük,
sűrűre forraljuk, majd visszaöntjük a halra, és a tetejét megszórjuk apróra vágott
petrezselyemmel.
Pirított kenyérszeletekkel körítve tálaljuk.
Londoni halszelet