Londoni hal szelet recept

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halételek

Londoni halszelet, Hozzávalók:
50 dkg tonhal,
3 tojás,
2 dl tejföl,
1 dl tej,
egy diónyi vaj,
1 kiskanál liszt,
néhány szál petrezselyem,
só,
törött bors.
Londoni halszelet elkészítése:
A vajat egy tűzálló tálban felolvasztjuk, ráfektetjük a besózott, törött borssal meghintett halszeleteket, leöntjük a tej és víz keverékével. Az egészet alufóliával befedjük, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben keményre főzzük a tojásokat, összevagdaljuk, és simára keverjük a tejföllel és a liszttel. A hal levével fölengedjük, sűrűre forraljuk, majd visszaöntjük a halra, és a tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Pirított kenyérszeletekkel körítve tálaljuk.

Londoni halszelet