Lyoni csirke
- Frissítve: 2023-09-02
Lyoni csirke, Hozzávalók:
1,5 kg feldarabolt csirke,
20 dkg füstölt hús,
2 evőkanál olaj,
1 csomó sárgarépa,
1 kg
kifejtett zöldborsó,
1 csomó zöldpetrezselyem,
só
Lyoni csirke elkészítése :
A főtt sonkát vagy tarját metéltre vágjuk, és egy kevés olajban megpirítjuk.
Beletesszük a megsózott csirkedarabokat, és szintén pirítjuk őket.
Egy kevés víz hozzáadásával 10-15 percig fedő alatt pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zsenge sárgarépát és a kifejtett zöldborsót és néhány fiatal borsóhéjat is.
Fedő alatt puhára pároljuk, tálra rakjuk, és meghintjük egy nagy csomó vágott petrezselyemmel.