Magyaros burgonyaleves
- Frissítve: 2023-09-02 Levesek
Magyaros burgonyaleves, Hozzávalók:
50 dkg vegyes csont,
20
dkg vegyes zöldség,
1 kg burgonya,
3 dkg só,
4 dkg zsír,
10 dkg liszt,
2 dkg vöröshagyma,
1 csomó zöldpetrezselyem,
2 g paprika,
2 dl tejföl.
Magyaros burgonyaleves elkészítése:
A megtisztított burgonyát kisebb kockákra vágjuk, zöldséges csontlében feltesszük
főni.
Egy kevés zsírban apróra vágott hagymát pirítunk, pirospaprikával fűszerezzük,
és a leveshez adjuk. Idényben friss zöldpaprikát és néhány paradicsomot is apríthatunk
bele. Ha a burgonya megpuhult, világosbarna, paprikával fűszerezett rántással
rántjuk be. Külön zsírban futtatott, apróra vágott zöldpetrezselymet teszünk bele.
Tejfölözzük, ezzel is átforraljuk.
Burgonyás ételek