Májkrém leves
- Frissítve: 2025-01-15 Levesek Hideg levesek
Májkrémleves, Hozzávalók:
30 dkg marhacsont,
leveszöldség,
2 kanál zsír,
egy kisebb fej vöröshagyma,
2 doboz májkonzerv,
só,
bors,
1 dl tej,
1tojássárgája.
Májkrémleves elkészítése:
A marha ritkacsontból (amit főzés előtt a sütőben egy kissé megpirítunk)
és a leveszöldségből, 1,5 l vízzel a kuktában csontlevest készítünk.
Közben 2 kanál zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát,
és a májkonzervek tartalmával együtt néhány percig pároljuk. Megsózni
nem szabad, de hintsük meg borssal. Amikor egy kissé lepirult, meghintjük
liszttel, majd föleresztjük a szitán átszűrt csontlével.
Egy dl tejben elkeverünk 1 tojássárgáját, a levest levesszük a tűzről,
és folytonos keverés közben hozzáadjuk, utána tálaljuk.