Makaróni milánói módra
- 2019-05-02 Rizses és tészás egytálételek, Makaróni
Makaróni milánói módra, Hozzávalók:
50 dkg makaróni,
7 dkg vaj,
7 dkg zsír,
5 dkg hagyma,
10 dkg gomba,
15 dkg sonka,
2 dkg paradicsompüré,
cukor,
só,
bors,
15 dkg sajt.
Makaróni milánói módra készítése :
A makarónit összetördeljük, és forrásban levő vízbe téve puhára főzzük.
Leszűrve a következő anyagokkal keverjük össze: a finomra vágott hagymát
zsírban puhára pároljuk, hozzáadjuk a tisztított, szeletelt gombát, s
addig pároljuk, míg a levét el nem főtte, és zsírjára nem sült. Akkor
hozzáadjuk a finomra vágott sonkát, a reszelt sajt felét, a paradicsompürét,
cukrot, sót, törött borsot és a vaj felét. Elkeverjük a makarónival, a
vaj másik felét rádaraboljuk, megszórjuk a maradék sajttal, és előmelegített
sütőben 15-20 percig takaréklángon sütjük.
Makaróni milánói módra