Makarónis hús

Makarónis hús, Hozzávalók:

50 dkg sertéshús,
2 kanál paradicsompüré,
1 nagy fej vöröshagyma,
só,
bors,
25 dkg makaróni,
15 dkg reszelt sajt,
1 mokkáskanál oreganó vagy majoránna,
1 dl olaj,
1 dkg pirospaprika,
30 dkg zöldbab,
20 dkg burgonya

Makarónis hús készítése :

A húst apró kockákra vágjuk, és a forró olajban üvegesre párolt vöröshagymára tesszük.

Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a paradicsompürét, zöldbabot és burgonyát is.

Egy kevés vízzel puhára pároljuk. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk origanóval. Egy kevés lisztet hintünk rá, és elkeverjük.

A makarónit sós vízben megfőzzük, elkeverjük a fenti anyagokkal, megszórjuk reszelt sajttal, és tűzálló tálban, a sütőben, átforrósítjuk.