Mákos cipó
- Frissítve: 2023-09-02
Mákos cipó, Hozzávalók:
20 dkg liszt,
egy fél sütőpor,
egy kevés fahéj,
2 1/2 dkg cukor,
1/2 csomag vaníliás cukor,
2 tojás;
töltelék:
25 dkg darált mák,
egy kevés tej,
fahéj,
1/2 csomag vaníliás cukor,
citrom és rum ízlés szerint,
18 dkg cukor.
Mákos cipó elkészítése:
A fenti hozzávalókat tésztává gyúrjuk, két cipóba osztjuk, kinyújtjuk,
és a töltelékkel megtöltjük, a tésztával jól befedjük, zsírral megkenjük,
és kb. 40 percig közepes tűznél sütjük.
Töltelék:
a darált mákot tejjel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral kevert cukorral
könnyen felfőzzük, ha kihűlt, tetszés szerint citrommal és rummal ízesítjük.
Mákos cipó