Malmöi rolád
- 2023-09-03
Malmöi rolád, Hozzávalók:
8 szelet comb vagy lapocka,
só,
fokhagyma,
bors,
2 törött babérlevél,
1 csipet rozmaring,
gyömbérpor,
olaj,
60 dkg burgonya,
1 evőkanál paradicsompüré (vagy szója).
Malmöi rolád készítése :
A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk.
A többi fűszerfélét összekeverjük, és a hússzeletekre kenjük. Felcsavarjuk,
hústűvel megtűzzük, és roston megsütjük. Közben grillolajjal kenegetjük.
(Az olajat megsózzuk, és vízzel jól összerázzuk.) A rács alá jól megmosott,
mélyen bevagdalt burgonyát rakunk, erre fog csepegni az ízletes húslé.
Lehet a szeleteket tölteni apróra vagdalt és fűszerezett szárnyas töltelékkel
is.