Mandulás burgonya fánk
- Frissítve: 2023-09-02
Meleg tészták, Burgonyás ételek
MANDULÁS BURGONYAFÁNK, Hozzávalók:
70 dkg burgonya,
5 dkg vaj,
2 tojás,
10 dkg mandula,
szerecsendió,
só, liszt, zsemlemorzsa,
olaj, törött bors
Mandulás burgonyafánk elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és még jó forrón áttörjük.
Hozzátesszük a tojások sárgáját, kevés szerecsendiót, az olvasztott vajat, ha kell megsózzuk, és megborsozzuk.
Jól összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtva, kisebb fánkokat szúrunk ki belőle, és lehűtjük.
A mandulát megtisztítjuk, gorombára összevagdaljuk.
Ezután a fánkokat lisztbe, tojásfehérjébe, majd a kevés zsemlemorzsával elkevert mandulába forgatjuk, és forró olajban, piros-ropogósra sütjük.