Mandulás csirke

  • Frissítve: 2023-09-02  

MANDULÁS CSIRKE, Hozzávalók:

2 csirke,
1 dl olaj,
5 dkg vaj,
2-3 paradicsom,
1 dl tejszín,
10 dkg mandula,
só, gyömbér, törött bors,
liszt,
10 dkg gomba.

Mandulás csirke elkészítése :

A csirkéket megsózzuk, forró olajjal leöntjük, és tűzálló tálban, a sütőben pirosra sütjük minden oldalát, időnként saját pecsenyelevével locsolgatjuk.
A csirkékkel együtt a májakat is megsütjük.

A gombát, a paradicsomokat apró kockákra vágjuk.
Ha a csirkék megsültek, kivesszük a sütőből és feldaraboljuk. Zsírjából egy csipet liszttel pecsenyelevet készítünk.

A vajat egy lábasban felforrósítjuk, beletesszük a feldarabolt gombát, rövid ideig nagy lángon pirítjuk, rátesszük a paradicsomot, és azzal is pirítjuk.

Megsózzuk, borsozzuk, reszelt gyömbérrel ízesítjük.

Ráöntjük a csirkék pecsenyelevét, belerakjuk a csirkéket májjal együtt, fedő alatt 10 percig együtt pároljuk. Közben a mandulát leforrázzuk, héját letisztítjuk, a mandulát vékonyan fölszeleteljük.

A csirkéket előmelegített tálra rakjuk, a mártást a tejszínnel felforraljuk, sózzuk, ízesítjük, és a csirkére öntjük.
Végül megszórjuk mandulával, és rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

Mandulás csirke

    Mandulás csirke 2.     Mandulás csirkecomb recept     Mandulás töltött csirke     Marengói csirke recept     Mazsolás csirke     Nagyváradi ludaskása     Narancsos kacsa