Mandulás csirke 2.
- Frissítve: 2023-09-02
Mandulás csirke 2., Hozzávalók:
1 csirke,
1-2 alma,
10 dkg mandula,
só, vaj.
Mandulás csirke 2. elkészítése :
A csirkét egészben hagyjuk, és belecsúsztatunk két almát. Az üreget hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük.
Kívülről megsózzuk, és a bőre alá különösen a mellrészen és a combnál tisztított mandulaszemeket dugdosunk.
A csirkét alufóliába csomagoljuk, és nagysága szerint, 35-40 percig a sütőben sütjük. Végül a fóliát felül kibontjuk, és megpirítjuk a húst.
Nagyon szépen megpirul a csirke, ha pirítás előtt a bőrét vajjal bedörzsöljük.
Grillsütőben is süthetjük.
Mandulás csirke 2.
Mandulás csirkecomb recept Mandulás töltött csirke Marengói csirke recept Mazsolás csirke Nagyváradi ludaskása Narancsos kacsa Olasz csirke