Mandulás hal
- Frissítve: 2023-09-02
MANDULÁS
HAL, Hozzávalók:
1,2 kg-os fehér húsú hal (vagy 3 db 40
dkg-os),
só, törött bors,
5 dkg margarin,
10 dkg hámozott mandula,
egy fél citrom leve,
5 dkg liszt.
Mandulás hal elkészítése:
A halakat (vagy
egy nagy halat) megtisztítjuk, kívül belül ruhával megtöröljük (lehet csuka, süllő
stb.).
Lisztben elkeverjük a sót, törött borsot, s ebben megforgatjuk a halat.
Serpenyőben felforrósítjuk a margarint, majd a halat - nagyságától függően
-, mindkét felén 6-6 vagy 8-8 percig sütjük.
Előmelegített tűzálló tálra rakjuk.
A hámozott mandulát szárazon pirítjuk meg egy serpenyőben, majd vékonyka szeletekre
vágjuk.
A halsütésből megmaradt margarint a citrom levével ízesítjük, a tálra
rakott halra locsoljuk, majd megszórjuk a pirított mandulával.
mandulás
hal,
Mandulás hal