Mandulás puding marcipánkrémmel
- Frissítve: 2023-09-02
MANDULÁS PUDING MARCIPÁNKRÉMMEL, Hozzávalók:
4 tojás,
10 dkg porcukor,
10 dkg mandula,
5 dkg piskóta morzsa;
krém:
2 tojás sárgája,
5 dkg porcukor,
1 kávéskanál liszt,
5 dkg mandula,
2 dl tej.
Mandulás puding marcipánkrémmel elkészítése:
A
tojás sárgákat habosra keverjük 7 dkg porcukorral, majd a hámozott, darált mandulát
keverjük bele.
A tojásfehérjéket 3 dkg porcukorral kemény habbá verjük, könnyedén
a mandulás tojásba forgatjuk, és végül 5 dkg piskóta morzsát keverünk hozzá.
Vajazott,
liszttel kihintett formában, vízgőzben sütjük, míg a beledugott próbatű száraz
nem marad.
Marcipánkrémmel leöntve tálaljuk.
Krém:
a tojássárgákat
a porcukorral, a liszttel, a darált mandulával habüstben habverővel összekeverjük,
majd 2 dl tejet keverünk bele, és gőz fölött, folytonos keverés közben sűrűre
főzzük.
Hidegen öntjük a pudingra.
Mandulás puding
marcipánkrémmel: tojás, porcukor, mandula, piskóta, morzsa, tojás sárgája, porcukor,
tej
Mandulás puding marcipánkrémmel