Marhafelsál tojással töltve - Marhahúsos receptek

Marhafelsál tojással töltve, Hozzávalók:

70-80 dkg felsál,
8 dkg füstölt szalonna,
8 tojás,
1 fej hagyma,
zsír,
só.

Marhafelsál tojással töltve készítése

A húsból négy nagy szeletet vágunk, jól kiverjük, besózzuk. A szalonnát négy hosszú szeletre vágjuk, bevagdossuk, és minden hússzeletre teszünk egy szelet szalonnát és két kemény tojást.

A hússzeleteket összetekerjük, megtűzzük vagy megkötözzük, és forró zsírban minden oldalukat átsütjük.

Hozzáadjuk a reszelt hagymát, és egy kevés vízzel (időnként pótoljuk) fedő alatt puhára pároljuk.
Mikor teljesen puha, zsírjára sütjük. Kivesszük, és kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

A zsírba egy kis vizet öntünk, beletesszük a fölszeletelt húst, még egyszer felfőzzük, majd tálra szedve, a mártással leöntjük.