Marosmenti tokány
- 2023-09-03
Marosmenti tokány hozzávalók:
30 dkg sertéshús,
30 dkg bélszín (vagy felsál),
30 dkg csirkehús,
3 fej vöröshagyma,
1 dl bor,
só,
2 dl tejföl,
liszt,
1 dl olaj,
1 dkg paprika
Marosmenti tokány készítése:
Régi erdélyi étel, melyet háromféle húsból készítünk.
A vöröshagymát az olajban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával.
A húsokat vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, és külön tesszük.
Először a marhahúst tesszük a zsiradékba, és 1 dl bort aláöntve félig megpároljuk, ezután a sertéshúst rakjuk rá, melyet ismét kb. 20 percig párolunk.
Végül a csirkehúst tesszük bele, és fedő alatt az egészet puhára pároljuk.
Leöntjük a tejföl és egy kanál liszt keverékével, felforraljuk, és galuskával vagy tarhonyával tálaljuk.