Mártogatott mustkolbász
- Frissítve: 2023-09-02
Mártogatott mustkolbász, Hozzávalók:
75 dkg liszt,
2,5 l must,
25 dkg cukor,
kevés fahéj,
szegfűszeg,
10 dkg keményítő,
80
dkg dióbél,
2 tojássárgája.
Mártogatott mustkolbász
elkészítése:
A lisztet elkeverjük annyi musttal, hogy híg palacsintatésztát
kapjunk. A cukrot elkeverjük két liter musttal, a két tojássárgájával, a keményítővel,
a fahéjjal, szegfűszeggel.
A palacsintatésztát folytonos keverés közben belecsurgatjuk
és sűrűre főzzük. A fél dióbeleket vékony spárgára felfűzzük és megmártjuk a sűrű
masszában, majd felakasztjuk száradni.
A masszát vízfürdőbe állítjuk, hogy
meleg maradjon.
Ha megszáradt, újra megmártjuk és újra megszárítjuk. Ezt
a műveletet mindaddig folytatjuk, amíg a füzérek elérik a kolbászvastagságot.
Ezután meleg helyen, végleg keményre szárítjuk.
Mártogatott mustkolbász