Matrózhús - Marhahúsos ételek
- 2019-11-26
MATRÓZHÚS, Hozzávalók:
80 dkg marhahús
(felsál),
3 vöröshagyma,
1 evőkanál liszt,
1 kanál paradicsompüré,
2 gerezd fokhagyma,
só, bors, majoranna,
kakukkfű, szegfűszeg, zöldpetrezselyem,
köménymag,
1 babérlevél,
5 dl vörös bor,
1 sárgarépa,
zeller, fehérrépa,
10 dkg kolozsvári szalonna,
1 kg burgonya,
10 dkg zöldborsó,
1/2 dl olaj,
5 dkg vaj,
2 dl csontlé.
Matrózhús készítése :
A marhahúst 3 cm-es kockákra vágva, egy kevés olajban, nagy lángon, hirtelen jól megsütjük.
Rátesszük a négyfelé vágott hagymákat, egy kevés liszttel megszórjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a többi fűszert.
Csontlével föleresztjük. Hozzáadunk 4-5 dl vörös bort, és 1 óra hosszat pároljuk.
(Kuktában hamarabb elkészül.)
Ezután a húst kiszedjük, átszűrjük a mártást.
A leforrázott és felszeletelt zöldségeket hozzátesszük, a szalonnát kockákra vágva megpirítjuk, s szintén a mártásba tesszük, és a visszarakott húst fedő alatt tovább pároljuk.
Mielőtt megpuhulna, beletesszük a kockákra vágott burgonyát, és együtt puhára pároljuk.
Tálaláskor megszórjuk vajban pirított zöldborsóval.