Mazsolás almahab
- Frissítve: 2023-09-02
MAZSOLÁS ALMAHAB, Hozzávalók:
1 kg alma
1 tojás
2 evőkanál rum
5 dkg mazsola
5 dkg dió, egy fél citrom, porcukor, vaníliás cukor.
Mazsolás almahab elkészítése:
Az almát meghámozzuk, és enyhén citromos, cukros vízben puhára főzzük, leszűrjük, és szitán áttörjük.
Beleütjük a tojást, és habverővel 10-15 percig verjük, míg habossá nem válik
Vaníliás porcukorral, rummal ízesítjük, majd beledobjuk a mazsolát is.
Talpas poharakba vagy üvegtányérokba osztjuk, a tetejét megszórjuk durvára vágott dióval, és 1-2 órát állni hagyjuk.
Jól behűtve kínáljuk.
mazsolás almahab
Mazsolás almahab
Mazsolás
tallér
Mazsolás lepény
Mazsolás
rétes
Mazsolás almahab
Mazsolás
vajas sütemény
Mazsolás csirke