Mazsolás csirke

MAZSOLÁS CSIRKE, Hozzávalók:

1 csirke,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 zöldpaprika,
2 kanál paradicsompüré,
só, bors, rozmaring,
10 dkg mazsola,
1 dl olaj,
5 dkg liszt,
1 csomó zöldpetrezselyem.

Mazsolás csirke elkészítése :

A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatva hirtelen átsütjük.

Ezután félretesszük.

Zsírjában megpárolunk egy fej hagymát finomra vágva, adunk hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, 2 apró kockára vágott zöldpaprikát, 2 evőkanál paradicsompürét, sót, rozmaringot, és egy kevés vízzel fölengedve néhány percig forraljuk.

Ebben a mártásban megforgatjuk a sült csirkedarabokat, tűzálló tálba rakjuk, a maradék mártást ráöntjük, és az egészet meghintjük 10 dkg mazsolával.

Alufóliával szorosan lefedjük, és a sütőben 30 percig sütjük.

Burgonyapürével tálaljuk.

    Nagyváradi ludaskása     Narancsos kacsa