Mazsolás csirke
- Frissítve: 2023-09-02 Csirkehúsos ételek
MAZSOLÁS CSIRKE, Hozzávalók:
1 csirke,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 zöldpaprika,
2 kanál
paradicsompüré,
só, bors, rozmaring,
10
dkg mazsola,
1 dl olaj,
5 dkg liszt,
1
csomó zöldpetrezselyem.
Mazsolás csirke elkészítése :
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatva hirtelen átsütjük.
Ezután félretesszük.
Zsírjában megpárolunk egy fej hagymát finomra vágva, adunk hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, 2 apró kockára vágott zöldpaprikát, 2 evőkanál paradicsompürét, sót, rozmaringot, és egy kevés vízzel fölengedve néhány percig forraljuk.
Ebben a mártásban megforgatjuk a sült csirkedarabokat, tűzálló tálba rakjuk, a maradék mártást ráöntjük, és az egészet meghintjük 10 dkg mazsolával.
Alufóliával szorosan lefedjük, és a sütőben 30 percig sütjük.
Burgonyapürével tálaljuk.