Mazsolás vajas sütemény
- Frissítve: 2023-09-02
Mazsolás vajas sütemény, Hozzávalók:
25 dkg vaj,
25 dkg liszt,
25 dkg porcukor,
4 tojás,
10 dkg mazsola,
1 késhegynyi szódabikarbóna.
Mazsolás vajas sütemény elkészítése:
A vajat vagy margarint simára keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az
egész tojásokat, meg a lisztet. Egy púpos késhegynyi szódabikarbónával az egészet
jó habosra keverjük, és a végén beleöntjük a mazsolát.
Kis indiánerformákba
vagy mélyedésekkel ellátott tepsibe töltjük (de ne egészen tele, mert sütés közben
megnő), és forró sütőben, de közepes tűznél szép pirosra megsütjük.
A kész,
kerek süteményeket először a szélüknél késsel egy kissé meglazítjuk, majd lapos
kés segítségével borítjuk ki a formából.
Ha sima sütőlemezünk van, kivajazzuk,
kilisztezzük, a nyersanyagot ujjnyi vastagon terítjük szét. Ha megsült, kockára
vágjuk.
Mazsolás vajas sütemény
Mazsolás tallér
Mazsolás
lepény
Mazsolás rétes
Mazsolás
almahab
Mazsolás
vajas sütemény
Mazsolás
csirke