Meggyes lepény
- Frissítve: 2023-09-02
Meggyes lepény, Hozzávalók:
30 dkg liszt,
5 dkg vaj,
2 tojás,
14 dkg cukor,
1,5 dl tej,
1 sütőpor,
citromhéj,
50 dkg meggy
Meggyes lepény elkészítése:
A tojásokat, a porcukrot, a vajat habosra keverjük. Hozzáöntjük a tejet,
összekeverjük egy sütőporral, reszelt citromhéjjal és a liszttel. Belekeverjük
a kimagozott meggyet, és nem nagy, jól kizsírozott tepsibe öntjük.
(A meggyet
szórhatjuk a tetejére is.)
Aranysárgára sütjük, fölszeletelve, porcukorral
meghintve tálaljuk.
Meggyes lepény
Mazsolás
tallér
Mazsolás lepény
Mazsolás
rétes
Mazsolás almahab
Mazsolás
vajas sütemény
Mazsolás csirke