Meggy mártás
- Frissítve: 2025-01-15
MEGGMÁRTÁS, Hozzávalók:
70 dkg (mirelit) meggy,
1,5
dl tejföl,
10 dkg kristálycukor,
6 dkg liszt,
egy fél citrom,
5 g törött fahéj,
5 g szegfűszeg, só
Meggymártás készítése
A vizet a cukorral, sóval, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal felforraljuk.
Beletesszük a kimagozott meggyet, néhány percig főzzük (a kiolvadt meggy levét is felhasználjuk).
Lisztből a tejföllel simára kevert habarást készítünk, és a forrásban levő megygyet behabarjuk.
Három-négy percig forraljuk, utánaízesítjük, néhány csöpp citromlevet is teszünk bele.
Hidegen vagy melegen tálaljuk főtt húshoz.
Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves
Gombócleves