Mogyorós lepény
- Frissítve: 2023-09-02
Mogyorós lepény, Hozzávalók:
20 dkg liszt,
12 dkg margarin,
1 tojássárgája,
5 dkg vaníliás cukor,
1 dl tejföl;
töltelék:
15 dkg őrölt mandula,
esetleg mogyoró vagy dió,
10 dkg porcukor,
1 dkg kakaó,
4 tojássárgája és kemény habja.
Mogyorós lepény
elkészítése:
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, és a többi
anyaggal tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk; az egyik részét kinyújtjuk,
és tepsibe tesszük.
Az előírt anyagokból összeállítjuk a tölteléket, és a
tésztalapra kenjük. A tészta másik feléből rácsot készítünk, és óvatosan a töltelékre
helyezzük.
Előmelegített sütőben, kis lángon, világosra sütjük.
Mogyorós lepény