Mokka torta
- Frissítve: 2025-01-15
Mokkatorta hozzávalók:
6 tojás,
30 dkg cukor,
15 dkg liszt;
krém:
3 tojássárgája,
15 dkg cukor,
1-1,5 dl feketekávé,
20 dkg vaj.
Mokkatorta I. elkészítése:
A hozzávalókból piskótatésztát készítünk. Három lapban megsütjük, és megtöltjük
krémmel.
Mokkatorta krém:
a tojássárgákat a porcukorral kikeverjük. Öntünk bele 1-1,5 dl erős feketekávét,
és gőz fölött sűrűre főzzük. Mikor a krém langyosra hűlt, összevegyítjük
az előzőleg habosra kevert vajjal. A torta tetejét is ezzel a krémmel
vonjuk be. Díszíthetjük körberakott zöld kávészem cukorral.
Mokkatorta I.