Mustáros sertéscomb
- 2023-09-03
MUSTÁROS SERTÉSCOMB, Hozzávalók:
1 kg sertéscomb,
1 dl olaj,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál mustár,
kakukkfű,
bazsalikom,
majoránna,
zöldpetrezselyem,
1
dl bor,
50 dkg újburgonya,
20 dkg gomba.
Mustáros sertéscomb elkészítése :
A sertéscombot megsózzuk, megborsozzuk,
lisztben megforgatjuk, majd olajjal kenjük be.
Ezután meghintjük a fűszerekkel,
és vastagon bekenjük mustárral.
Kiolajozott tűzálló tálra tesszük, leöntjük
forró olajjal, és jó forró sütőben 10 percig sütjük.
Öntünk alá 1 dl fehér
bort, és fedő alatt lassan puhára pároljuk.
Sütés közben forgassuk meg, a
levét borral pótoljuk.
A tisztított újborgonyát 3 kanál olajban megpirítjuk.
Ha barnulni kezd, tegyük hozzá a nagyobbra vágott gombát, és süssük együtt
még 5-6 percig.
Tálaláskor a gombás burgonyát halmozzuk alulra, és erre fektessük
felszelve a mustáros pecsenyét.
Mustáros paradicsom
Mustáros
paradicsom mártás
Mustáros paradicsom
saláta
Mustáros sertéscomb
Mustáros
vaddisznócomb
Mustáros vitamin saláta
Mustáros
zöldbab