Mustáros vaddisznó comb - Vadételek
- Frissítve: 2023-09-02
- 1 kg vaddisznó comb
- 1 dl olaj
- só, bors, pirospaprika
- 1 kanál mustár
- 1 kanál liszt
- 2 dl vörös bor
- 1 kanál paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 kanál áfonyaíz
- egy csipet kakukkfű,
reszelt torma - 2 citrom
Mustáros vaddisznócomb elkészítése:
A húst fölszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk.
A szeleteket lisztbe mártjuk, mustárral megkenjük, egy kevés olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük, majd félretesszük.
Zsírjában megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozáadjuk a zúzott fokhagymát, pirospaprikát, a 1,5 dl vörös bort, a kakukkfüvet, és visszatesszük a húsokat.
Fedő alatt puhára pároljuk.
A hússzeleteket tűzálló tálra tesszük, levébe egy kevés lisztet keverünk, felforraljuk, hozzáadjuk a megmaradt fél dl bort, átszűrjük, egy kevés vajjal elkeverjük, áfonyával ízesítjük, és a húsra öntjük.
Citromszeletekkel díszítve, reszelt tormával meghintve tálaljuk.
Mustáros vaddisznócomb
Mustáros vitamin saláta