Nagycenki tokány
- 2023-09-03
NAGYCENKI TOKÁNY, Hozzávalók:
30 dkg sertéshús
(lapocka),
30 dkg marhahús (bélszín,
felsál vagy rostélyos),
1 dl olaj,
2 fej vöröshagyma,
1 kg pirospaprika,
1,5 dl tejföl,
1 evőkanál mustár,
1 kanál paprikakrém,
só, törött
bors,
15 dkg gomba.
Nagycenki tokány elkészítése :
A vékony csíkokra vagdalt, megsózott és borsozott húsok közül először a marhahúst tesszük az olajban pirított, paprikával megszórt hagymára.
Félig megpároljuk, zsírjára pirítjuk, és hozzáadjuk a sertéshúst
is.
Azt is egy kevés vízzel vagy borral puhára pároljuk, zsírjára sütjük.
Közben a gombát vékonyra fölszeleteljük, és egy kevés olajban megpároljuk, zsírjára sütjük, majd a kész húsokhoz keverjük.
Ezután leöntjük a tejfölben elkevert mustárral, és paprikakrémmel ízesítjük.